DigiDoc Viewer Windows telefonile – tehtud!

14. oktoober 2013 Autor: Grete Strandberg

Septembri keskel osalesime AgileWorks meeskonnaga kurikuulsal Garage48 EMT Appmillionaire võistlusel, kus 48 tunni jooksul valmis meie käe all Windows telefoni rakendus allkirjastatud dokumentide vaatamiseks. Kolm sisutihedat päeva olid ühtlasi huvitavad, töised ning samas ka tänuväärsed tuues kaasa runner up auhinna Microsoftilt ning üksjagu tähelepanu. Meeskonna esialgne nimi, DigiFail (arvasime, et see on naljakas) sai projekti edenedes muudetud ning uus nimi, DigiDoc Viewer, õigustas ennast paremini. All on kokkuvõte sündmusest.

Agileworks tarkvaraarendajad

Miks otsustasite osaleda?

Arni: ”Otsustasime üritusele minna, sest tahtsime teha midagi ägedat, millest kellelegi kasu oleks. Kui tihti napib aega hobi korras kõrvalprojektidega tegelemiseks, siis Garage48 üritus andis selleks piisava motivatsiooni. Meie pakutud lahendus oli DigiDoc rakendus Windows Phone’ile, kuna selleks oli meil endal tekkinud vajadus ning sarnast lahendust veel ei olnud. Meil oli küll pikaajaline .NET arenduse kogemus, kuid Windows Phone 8 rakendusi me veel teinud ei olnud ning see osutus huvitavaks väljakutseks.” Karel: “Meie eesmärk oli tõestada, et meie lahendust on võimalik Windows Phone platvormil tööle saada ja seda me ka suutsime. 48 tunniga tegime valmis toimiva rakenduse DigiDoc konteinerite avamiseks. Saavutus ei jäänud meie rõõmuks märkamata ka Microsofti poolt, kes premeeris meid eriauhinnaga. Oli lahe nädalavahetus ja kindlasti soovime osaleda Garage48 üritustel ka tulevikus.”

Millised olid rõõmud ja raskused?

Märt: “Programmeerimiseks mõeldud aeg oli väga napp. Kui mõni tehniline probleem kohe ei lahenenud, siis tuli kiirelt plaane muuta. Tavaolukorras oleks võinud lugeda tehnilist kirjandust või konsulteerida mõne asjatundjaga, aga Garage48 puhul tuli hoida tempot, et järgmiseks check pointiks oleks midagi näidata. Samas, kiire tempo oli ka asi, mis muutis ürituse põnevaks. Justkui spordivõistlus.”

Mis oli tulemus?

Märt: “Suutsime etteantud aja jooksul idee esialgses mahus realiseerida. Muidugi oleks tahtnud veelgi rohkem funktsioone meie digidoci klienti ära mahutada, aga selleks jäi 48 tunnist selgelt väheks. Esimesel õhtul tööplaani koostades hindasime oma võimeid suhteliselt täpselt ja jätsime koheselt kõik skoopi mittemahtuvad tööd kõrvale. Ma arvan, et me õnnestusime.”

Mis oli emotsioon?

Märt: “Äge üritus oli. Garage48-l osalenud suur hulk aktiivseid inimesi andis endalegi motivatsiooni juurde. Päevad olid pikad ja pärast lõputseremooniat tuli peale paras väsimus. Kohe sarnast pikka töökat nädalavahetust uuesti ei jaksaks teha, aga mõne aja pärast- miks mitte.”

Mis edasi?

Karel: “Tehtud rakenduse kavatseme peagi Windows Phone´i poodi tasuta kasutamiseks üles panna. Praegu on rakendus üleval ja nähtav. Tulevikus plaanime lisada rakendusele juurde ka allkirjastamise võimaluse.”