Eduka ettevõtte saladus on motiveeritud töötajad

22. september 2020 Autor: Mariell Saar

Suvi möödus väga töiselt ja teisest küljest ka ülimalt lõbusalt! Tööd jätkus küll hiliste tundideni, kuid sellest hoolimata leidsime aega, et koos tööväliselt vahvalt aega veeta.

Ühisüritused on ettevõtte võimalus pakkuda töötajatele muude hüvede kõrval lisaväärtust ja tugevdada tiimitunnet. Meeskonnatöö ja -vaim on ühe firma hea käekäigu jaoks väga olulised. Kumbagi neist ei saa tekitada kunstlikult, need peavad tulema töötajate endi seest.

Miks on ühisüritused nii vajalikud?

  • Näeme üksteist teises valguses, mis aitab meil üksteist veel enam tundma õppida. Vabamas õhkkonnas on aega rohkem suhelda.
  • Tugevdavad ühtekuuluvustunnet. Koos läbielatud kogemused ja võistluslikud momendid tugevdavad meeskonnatunnet. Ühiselt lahendatud ülesanded tekitavad ühise hingamise ja missioonitunde ning seovad omavahel ka kontori eri otstes töötavaid inimesi.
  • Traditsioonid loovad ettevõttele mittemateriaalse väärtuse ja aitavad töötajatel tunda ennast väärtuslikuna. Meeskonnale regulaarselt korraldatavate sündmuste traditsioon on üks suur motivaator ettevõttes püsimiseks.
  • Üritused teevad õhkkonna vabamaks ja panevad unustama töösisesed pinged. Mõnusad koosviibimised kolleegidega vähendavad meie stressi.

Hea tööõhkkond tagab selle, et tahetakse ka väljaspool tööaega kokku saada ja meil on sellega kõik kõige paremas korras! Ilm oli sellel suvel tõeliselt imeline ja saime kõik enda ideed ellu viidud. Esimene suurem ettevõtmine oli juunis toimunud räätsamatk, millest rääkisime juba eelmises postituses. Juulis läksime Aegnale! Aegna asub Viimsi poolsaare tipust 1,5 kilomeetrit loodes. See on ainuke meresaar, mis jääb Tallinna piiresse ja seetõttu oli väga mugav sinna minna. Suviti, kui vesi madal, võib aegajalt näha inimesi Aegna saarelt jala maismaa poole tatsumas ja ka ujujaid leidub palju. Meie soovisime saarele jõuda kuiva jalaga. Selleks rentisime paadi, mis meid kohale viis ja pärast ka tagasi tõi. Meie ettevõtte asutajal, Karelil, on väike kalapüügipaat, millega osa rahvast saarele ja tagasi sai. Sellel paadil näeb päris tihti meie kalapüügi-lembelisi poisse merel kala püüdmas.
Võib öelda, et kõige õnnelikum saarele jõudja oli meie kontori neljajalge Luna. Nii kui peremees ta rihmast lahti lasi oli kutsu viie tuule poole teel ja nautis imelist Aegnat ikka täiel rinnal. Jalutasime 5 kilomeetrit telkimisalale, kus panime kohe vorstid särisema ja nupukamad sättisid ka telgid kohe paika. Ujusime merevees, laulsime kitarri saatel, sõime lõkke ääres ja tundsime ennast mõnusalt!

Teine suurem üritus toimus Paekalda puhkekeskuses, mis asub kristallselge Rummu karjääri ääres. Päev algas meeskonnakoolitusega, mille viis läbi ettevõte 360 kraadi. Mänguline koolitus „No Easy Days“ on seikluslik meeskonnatöö praktika, mille keskmes meeskonnaliikmete omavaheline kommunikatsioon. Tegevuse käigus tundsime, kuidas meie omavaheline suhtlus arenes jõudsalt. Iga meeskond moodustas liikmetest 2 rühma – staabi- ja rünnakrühm. Staabirühma ülesanne oli jälgida satelliitkaarti ning raadio teel juhendada rünnakurühma, et nad jõuaksid võimalikult kiiresti kontrollpunktideni. Teatud ajavahemiku järel said rühmad omavahel suhelda, ühe “sideseansi” pikkus oli 1 minut. See tähendas, et oluline oli edastada ainult vajalikku ja täpset informatsiooni. Rünnakrühm pidi usaldama staabist saadavaid instruktsioone ja neid õigesti tõlgendama. Mõlemal rühmal oli oluline roll missiooni õnnestumises ja oma meeskonna võidule viimises.
Rünnakurühmad jooksid lõpuks kokku üle 9 kilomeetri. Koolitus ühendas meid veel enam ja andis mõista, kui oluline on üksteise mõistmine, efektiivne suhtlus ja kambavaim. Võitjameeskond oli „Bravo“, kuhu kuulusid tarkvaraarendajad Karmo, Kaarel, Argo ja Robert ning projektide tugiisik Kädi. Koolituse korraldaja lisas, et on seda mängu palju korraldanud ja varem pole ükski meeskond selle aja sees kõiki punkte kätte saanud. Võitjate koostöö oli imeline – palju, palju õnne!!!
Kui ametlik pool oli läbi saanud, nautisime tünnisauna võlusid, soome sauna kuumust ja karjääri mõnusat värskendavat vett. Meie agar büroojuht korraldas lisaks erinevaid meekonnamänge, kus taas sai palju naerdud. Auhinnad olid õige magusad või oleks õigem öelda isegi soolased! Kõik meekonnad said erinevatest Arsenali toidukohtadest kinkekaardid ja võidumeeskond läks X-Maze strateegilist mängu mängima Escape Room Factory’sse.

AgileWorks usub, et ühisüritused on olulised igas suuruses ettevõtetes. Paljud ettevõtted keskenduvad ainult klientide heaolule ja jätavad sageli tähelepanuta oma töötajate vajadused. Nad unustavad, et inimesed on nende suurim vara! Teame kõik, kui raske on häid töötajaid leida. Meeskondlikud tegevused mitte ainult ei suurenda töötajate moraali, tootlikkust ja avatud suhtlemist, vaid võivad drastiliselt suurendada ka ettevõtte edukust ja kasumlikkust. Meie ühiste koosviibimistega igatahes ei lõpeta! Enamikul tiimiliikmetel on sünnipäevad just sügisel ja talvel, nii et meie toredad seiklused jätkuvad ja ees on ootamas ka AgileWorksi juubel!