Rabamatk räätsadel

19. juuni 2020 Autor: Mariell Saar

AgileWorksi meeskond on lisaks oma valdkonna ekspertidele tuntud ka selle poolest, et meil on praktiliselt iga kuu mõni sünnipäev, mida tähistada. Või isegi mitu igas kuus, mis on veel eriti mõnus, sest kellele ei meeldiks maiustada tordiga ja teha vahvaid ühistegevusi!

Kuna vahepeal oli eriolukord ja kõik me olime sunnitud püsima kodus, kuhjus tähistamist ootavaid sünnipäevapidusid päris palju. Aga ega ükski sünnipäev meil tähistamata jää! Saime taas kõik kokku ja võtsime seekord ette midagi eriti vahvat – läksime rappa!

Tuleb tunnistada, et üle pika aja oli ikka super lõbus kõik koos matkata. Kogunesime sel kuumal suvepäeval peale tööd kõik Luigele, et panna räätsad alla ja lasta Matkajuht OÜ-l end viia avastamata ja hästi peidetud Männiku rappa. Aitäh meie armsale Avelyle, kes selle matka korraldas! 😊 Kas teadsite, et Männiku raba on unikaalne ja ainus Tallinna läheduses säilinud poollooduslik raba? Lähim sarnane asub Tallinnast 60km kaugusel Kõrvemaal. Ülejäänud Tallinna lähikonna rabad on kas turbamaardlatena kasutamise tõttu hävinenud või looduslikus mõttes degradeeritud kõdusoometsadeks. Tähelepanuväärne on, et üheski teises Euroopa pealinnas ei asu metsik loodus 15 minutilise sõidu kaugusel kesklinnast. Männiku raba on hiiglaslik ja võimekas joogivee puhastamise ning säilitamise reservuaar Tallinnale eriolukordadeks. Lisaks saime matkajuhilt palju tarkust selle kohta, milliseid loomi rabas kohata võib, millal karu seal marjadega maiustamas käib ning kuidas rabas elavad ämblikuliigid saaki püüavad. Uskumatu, aga rabades on üle 300 ämblikuliigi, kellest ainult väike osa püüab saaki võrku punudes. Kohtusime ühe hiiglasliku isendiga ka ise.

Ilm oli matkamiseks imeline! Liikusime jässakate mändidega metsarabalt lagerabale, uudistasime soolaukaid, ületasime ojasid ning julgemad ujusid ka laukas. Lauka vesi on looduslikult väga puhas. Raba filtreeriv ja puhastav toime on lausa nii suur, et laukavett võib ka täiendava puhastamiseta juua.

Matka kestvus oli parajalt 2,5h ja kuigi oli olnud kuivem periood, siis päris kuival jalal ei väljund keegi meist ja oi kui mõnus tunne oli ilma räätsadeta peale pikka matka tatsuda omal jalal! Võimalik, et Männiku raba külastamiseks oli viimane aeg, sest peatselt hakkab rabaserva läbima Rail Balticu trass. Õhtu lõpuks suundusime tagasi kontorisse, et kõhud head ja paremat täis süüa ja kõik koos mõnusalt aega veeta 😊. Lauamängud olid taas populaarsed ja ilm lausa soosis väliterrassil mõnulemist.

Palju õnne sünnipäevalastele ja ootame kannatamatult juba järgmisi pidupäevi! 😊